Бебето на младата, бременна жена, която загина в ужасяващ инцидент на пътя Бяла Слатина - с. Попица, е могло да бъде спасено. Това е установила аутопсията във Враца, съобщава БЛИЦ.

Хора, които са се притекли на помощ в първите минути след катастрофата, твърдят, че 19-годишната Моника Петрова е била със запазени жизнени функции. Според тях, обаче, линейката, която повикали, се забавила твърде много, независимо, че Спешният център се намирал само на 2 км. от мястото на инцидента. 

След като Моника била закарана в болницата в Бяла Слатина, лекарите опитали да реанимират първо нея, паралелно с това било направено и цезарово сечение, за да извадят бебето - родено в осмия месец момченце. Майката починала на операционната маса, а детенцето живяло още два часа след раждането си. 

Трагедията със смъртта на бременната, млада жена е ужасяваща. Само два дни по-рано на същото място загина друга бременна жена, която трябвало да роди близнаци на 25 септември. 

Заедно с Моника пътувал приятелят й, с когото тя живеела на семейни начала - 19-годишният Томас Иванов. Именно той управлявал колата, която се разбила - "Фолксваген голф".

Близките на загиналите, които бяха дошли пред Съдебна медицина във Враца, за да приберат телата на Моника и Томас, твърдят, че в минутите след катастрофата е било извършено мародерство. По думите им двамата имали в себе си по-голяма сума пари - около 400 лева. Когато получили вещите им, им предали само 50 лева. 

От полицията във Враца също отказвали да им разкрият повече информация около инцидента, както и да им покажат протокола с описа на вещите. 

Близките недоволстват и заради липсата на всякаква яснота по случая. Те твърдят, че минути след инцидента отишли  до мястото на катастрофата, но никой нищо не им казал и полицаите ги държали настрани. 


Все още няма яснота как се е стигнало до ужасяващия сблъсък в дърво край пътя. Очевидци на инцидента разказали как са забелязали колата на Томас да се движи с висока скорост, след което изхвърчала от пътя и се ударила в дървото.