При полицейска операция в района на язовир Ивайловград, във вторник вечерта са били задържани трима мъже и жена, които според официални данни на МВР са отглеждали канабис. При акцията криминалистите са открили нива, засята с около 400 корена канабис. Според изчисленията на специалисти от тази ферма може да бъдат произведени около 500 кг готова продукция, чиито пазарна стойност може да достигне 3,5 млн. лева.

В импровизираната ферма е задържан 33-годишен албанец, без документи за самоличност, който полицаите сварили да полива растенията. В ръкава на язовира са задържани също 39-годишен жител на близкото село Покрован и 32-годишна ивайловградчанка, които се придвижвали към обекта по вода с лодка с гребла. В рамките на операцията е задържан и 44-годишен мъж от Хасково. Четиримата са откарани в свиленградския арест, като мъжете са стари познайници на органите на реда и са излежавали присъди за сводничество. Единият от тях е излязъл от затвора преди година.

Според източници от РУ Ивайловград задържаната жена е Елена Парасарева. Тя е сестра на проваления кандидат кмет на община Ивайловград - Христо Парасарев, който през 2015г. се яви като независим и получи подкрепата на едва 397 избиратели. Участието на Парасарев в местния вот бе съпроводено със редица скандали си спомнят ивайловградчани, тъй като е бил служител на МВР когато си издига кандидатурата. Законът изрично забранява служители на вътрешното министерство и това на отбраната да участват в политическа дейност или да членуват в партии. В резултата на това Парасарев е бил уволнен, но възстановен на работа от съда. В момента той е дознател в РУ Харманли, а за сестра му Елена се твърди, че живее на семейни начала със закопчания 44-годишен хасковлия.