Общо 170 германски компании ще участват в първото китайско Международно изложение за вносни стоки, каза Симон Пол, главен представител на делегацията на германската индустрия и търговия в Шанхай, предава bulgarian.cri.cn. Германия ще бъде един от 12-те почетни гости на експото, което ще се проведе от 5 до 10 ноември в Шанхай.

То привлече 2 800 компании от над 130 държави и региона. 170 от тях са от Германия, основно от областта на високите технологии, производството, автомобилната, химическата и хранителна индустрии, машинното оборудване, заяви Симон Пол. „Ние разбрахме за очакванията над 150 000 местни и чуждестранни търговци да присъстват на изложението, което не се случва често", каза Пол, добавяйки, че германският бизнес е изявил желание за по-тесни контакти с китайски компании.

„За Германия и другите чуждестранни компании, които вече са на китайския пазар, изложението е чудесна възможност за задълбочаване на бизнес връзките, а за новодошлите то е отправна точка да научат и опознаят пазара", отбеляза още той. Първата партида експонати на германските компании вече се намират на пристанището в Хамбург и ще пристигнат в Шанхай до един месец. Китай е най-големия търговски партньор на Германия вече две години и според Симон Пол всички немски компании имат високи очаквания от изложението.