Академията на Берое има своя втори 1/8-финалист в турнира за Купата на БФС. Тази вечер участие в тази фаза си осигури и Берое U16! Тимът, воден от наставника Сидер Димитров се наложи с 3:1 над Сините Камъни (Сливен) и очаква следващия си съперник, който ще стане ясен след жребия след две седмици.
Попаденията за Берое бяха дело на Виктор Киряков, Любомир Вачев и Ненко Петров. 
"Зелено-белите" имаха превъзходство през целия двубой, но през първото полувреме пропуснаха много положения и допуснаха гол от рикошет в самия му край. Въпреки неприятния развой през втората част момчетата на Сидер Димитров повишиха нивото в играта си и заслужено стигнаха до обрат.
"Като цяло добър мач за отбора, комуникацията и идеята в играта се подобряват и това води до създаване на множество опасности пред противниковата врата. Като недостатък мога да отбележа пропускането на чисти положения с лека ръка и ненужна нервност в някои играчи, но смятам че това ще се подобри във времето", заяви след двубоя наставникът на Берое U16 Сидер Димитров. 
Последният представител на Академията в турнира - юношите старша възраст започват своето участие в надпреварата утре. Съперник на отбора, воден от Слави Жеков е Верея, мачът е от 17.00 на спортна база "Берое".