След четиричасов разпит в затвора бе върнат 59-годишният гръцки гражданин, обвинен за убийството на 38-годишната българка Антонина Зоева, която изчезна през м. май на остров Крит.

Същият отрича каквото и да било участие в изчезването на Зоева, въпреки събраните улики срещу него и криминалното му минало. Обвиняемият твърди, че самият той иска да разбере какво се е случило с 38-годишната българка и че е жертва на случайни събития. Нито един от адвокатите в град Ретимно не пожела да поеме защитата му и бе назначен служебен адвокат. 59-годишният е с тежко криминално минало.

През 1993 г. същият е арестуван за убийство и осъден на 12 години затвор. Припомняме, че за първи път гръцката полиция обявява официално, че изчезването на Антонина Зоева е в резултат на убийство. Обвинението, повдигнато срещу гърка, е за предумишлено убийство. В колата и дома на заподозрения е открита кръв от Зоева, но тялото на жертвата все още не е намерено. 38-годишната българка е родом от град Сливен и има дъщеря. Изчезването на Зоева бе декларирано в полицията от сирийски гражданин, с когото жената е имала отношения.