Ботев победи с 4:2 Локомотив след обрат във втория кръг на Купата на БФС, Зона Пловдив при набор 2003. Двубоят се проведе на изкуствения терен на базата в Коматево.

Първата добра възможност за гол се откри пред "канарчетата" в 15'. Юсеин Касов без изведен сам срещу стража на "смърфовете", но ударът му бе отбит. Последваха силни минути за Локомотив. Първо в 24' Георги Мавродиев откри с удар от пеналта, а в 28' Антон Коспартов удвои преднината за "черно-белите" след грешка в отбраната на Ботев - 0:2. До края домакините опитаха да върнат поне едно попадение, но това не се случи.

През втората част "жълто-черните" се втурнаха да търсят обрата още ое първите минути. Това даде резултат, след като играч на "канарчетата" бе повелен в наказаелно поле на Локо и съдията отсъди дузпа в 52'. Зад топката застана Юсеин Касов и не сбърка за 1:2. Ботев не спря дотук. В рамките на три минути "канарчетата" реализираха два бързи гола. Първо Милен Николов изравни след хубав удар, а впоследствие Николай Василев направи обрата пълен с добавка при меле в малкото наказателно поле на "черно-белите" - 3:2. В самия край Юсеин Касов оформи крайното 4:2 с мощен удар от близка дистанция.

По този начин Ботев е ще е един от тимовете, който ще представя пловдивска област. Локо от своя страна все още има шанс да продължи за Купата, но това ще стане след мач и евентуална победа срещу Спартак другата седмица.