Първо - вредните лъчения от земята. Имайте предвид, че газът радон има най-голяма концентрация на първия и втория етаж. Затова проветрявайте непрекъснато, друго спасение няма.

Второ - от рудните изкопаеми. Имайте предвид, че уранът излъчва няколко вредни лъчения. Например, растителността в Кръстова гора е мутирала, което е показател, че там има вредни излъчвания. Рудните изкопаеми са причина за това. Ще споменем и хвостохранилищата, които в момента не излъчват, но това е грозяща отрова, потенциална опасност при силни валежи и други природни катаклизми.

Трето - геологохимическият състав на почвите. В някои от тях се съдържа много голям процент от даден минерал, а това води до конкретни болести. Различните видове рак се причиняват от натрупването в организма на конкретни минерали: например рак на хранопровода се провокира от натрупването на олово; на белите дробове - от натрупване на мед; мозъчните тумори са следствие от натрупване на арсеник. 

Начин на предпазване. 

Картофите изхвърлят тежките метали, а хвощът и чесънът изчистват от организма оловото. Има и други билки, които също помагат за изхвърлянето на тези тежки метали, както и намагнетената вода. 

“Искам специално да подчертая, че масажът е полезен в това отношение, понеже при масажиране се упражнява натиск върху течността в междуклетъчните пространства и по такъв начин тази течност е принудена да излиза навън. Истинският масаж има 20 ползи за здравето, за които хората не знаят. Ако човек попадне на лечебни ръце, ще получи енергия, а в организма ще се нормализира електричеството, както и магнетизмът. Масажът помага за изхвърляне и на тежките метали, и на радиоактивните, както и на всякакви токсини. Масажът е еликсир за тялото. Хубаво би било човек да се научи на самомасаж, той също е полезен. Тук има една подробност, този, който те масажира, трябва да е от противоположния пол, за да може да се случи и обмяна на сексуалната енергия. Това е много съществено и важно”, обясни радиестезистът.

Четвърто - геопатогенните зони. Те излъчват сини лъчи, чийто състав е рентгенов, както и ултравиолетови лъчи.  За тях бетонните плочи на жилищните блокове не важат. Геопатогенните лъчи са кръг от 30 см в диаметър, като около него има кръг от 30 см топли лъчи. 

Начин на предпазване. 

Върху геопатогенната зона, която, както казах е 30 см в диаметър, не се поставят мебели, а саксии с кактус, мушкато, пирамида, лява спирала и други средства. Но, както се досещате, само радиестезист може да определи къде се намира тя във вашия дом. Със същата характеристика са местата над водни жили, над кладенци, над пещери, без отвори, над разкъсани земни пластове. Навремето нашите дюлгери, отивайки на гурбет, за да се предпазят от геопатогенните зони, са носели килимчета с ширити, за да лягат на тях и да се предпазят по този начин. Именно те унищожават всички вредни лъчения, дори по дрехите. Затова носенето на риза с народни шевици или въобще народни носии е предпазване от вредни лъчения и в същото време зареждане с положителна енергия. 

Пето - вредата от природни явления. При смяна на времето нахлуват вредни положителни йони и затова някои хора не се чувстват добре. При слънчеви изригвания нахлува силен поток от протони.

Начинът на предпазване е ясен - да не се стои на слънце, когато се съобщава за магнитни бури, защото протоните не се понасят от организма. 

При растяща луна се отделят лъчи, които организмът също не понася. Пълнолунието влияе на течностите в организма и затова онези, които искат да отслабнат, ако пият сокове през тези 2-3 дни на пълнолуние, наистина ще започнат да отслабват. Но имайте предвид, че някои хора страдат от главоболие при пълнолуние, защото все пак има обмен на енергии.

Шесто - смогът от прах. Жителите на големите градове дишат по-опасен въздух от миньорите. Въздухът в мините е с по-едри частици и съединителната тъкан ги задържа, а в градовете прахът е във вид на наночастици. И организмът не може да задържи тези дребни частици, няма бариера, а става дума за химичните елементи алуминий, арсеник, живак, уран и олово. Единственият изход - измиване на населеното място, измиване, измиване, измиване. Защото тези наночастици идват и от асфалта, и от боята на автомобилите...

Седмо - смогът на електромагнитните вълни. Мобилни телефони, телевизори, компютри и всички електрически уреди атакуват мозъка, в него нахлуват глобулини, където не им е мястото. За щастие, обемните платонови тела в организма ни ги неутрализират. 

Начин на предпазване: 

Използвайте пирамиди или кестени, поставяйте си ги пред компютъра. Иначе средствата за противодействие са много. “Имайте предвид, че дългото стоене пред телевизора може да ви докара болест на Алцхаймер. Относно мобилните телефони ще се предпазите, ако си сложите т.нар. платоново тяло - додекаедър. Младите хора знаят, в интернет могат да открият информация за това и как да си ги поставят в апарата. А след като сготвите яденето на печката, поставяйте върху капака на тенджерата пирамидка, защото електричеството от печката също е вредно. Накрая, от лъченията на трафопоста предпазват дърветата - топола, върба, орех, кестен. Те спират влиянието на вредните електровълни, които идват от трафопоста”, допълни специалистът.

Осмо - радиацията. Нашият организъм работи нормално с радиацията на алфа, бета и гама лъчите, но когато са в норма. Ако са повишени, те вече предизвикват заболявания. Например нормата за гама лъчението е 22 микрорентгена на час. 

“Искам да кажа, че някои лекарства, като антибиотици и сънотворни, ако са в големи дози, също допринасят за отлагането на вредни елементи. Но пак ще отбележа, че само радиестезист може да измери радиационния фон на мястото, където живеете. А също и нуклеидите в тялото на човека. В тази връзка ще спомена и предпазните средства след лъчетерапия - препоръчва се куркумин, астрагал, естракт от гинко билоба, мисо (традиционна японска подправка). 

Други средства за прочистване са прополисът, медът, намагнетената вода, масажът. И не на последно място - ябълките. Именно ябълките изхвърлят живачните соли, кобалтът, стронцият. Също и боровинките, както и зеленият чай. А радионуклеидите се изхвърлят с помощта на живовляк. 

Още нещо искам да кажа за ябълките. Аз например, изследвах ябълка, която е пръскана с изкуствени торове и ябълка, която не е пръскана. Тази, която не е пръскана, понижава вълната на рака с 12 см, а онази, която е пръскана, понижава вълната на рака с 4 см. Оказва се, че един минерал, има го само в Ботсвана, понижава вълната на рака с цели 22 см. Но пък нашата черна елша, както и трицветната теменуга, понижават вълната с 15-16 см”, обясни лечителят.   

Яна БОЯДЖИЕВА