Настоящият председател на Комисията за регулиране на съобщенията Росен Желязков, номиниран за нов транспортен министър, е юрист по образование, завършил е право от Софийския университет „Свети Климент Охридски“. В периода 1994-1995 г. е последователно юрисконсулт, старши юрисконсулт, а по-късно секретар и кметски наместник в район „Средец“ на Столична община.

От 1995 г. е адвокат по гражданско и търговско право, член на Софийска адвокатска колегия. Бил е заместник-кмет по направление „Законност и контрол“ на район „Лозенец“, Столична община (1998-1999 г.). От 2003 г. до юли 2009 г. е секретар на Столична община. В първия кабинет на ГЕРБ Росен Желязков стана главен секретар на Министерски съвет и заемаше този пост от 2009 г. до подаването на оставката на Борисов през 2013 г. Той беше и главен секретар на МС в служебното правителство на Марин Райков. Тогава в предизборния ден се разгоря скандалът „Костинброд“ - открити бяха огромни количества отпечатани бюлетини над необходимите и прокуратурата обвини за това Росен Желязков, който е сключил договор с печатницата.

През 2015 г. обаче съдът го оневини на втора инстанция. Във втория кабинет на ГЕРБ Желязков стана съветник на премиера Бойко Борисов по въпросите на държавната администрация и електронното управление и със създаването на Държавна агенция „Електронно управление“ той стана първият й председател. Това стана през 2016 г. В края на 2017 г. бе определен за председател на Комисията за регулиране на съобщенията и встъпи в длъжност в началото на 2018 г.