Като специален гост в Начално училище „П. Р. Славейков“ с  директор Димка Врачева  кметът на район „Източен“ Николай Чунчуков“ поздрави учениците, учителите и родителите с началото на новата учебна година и пожела на всички здраве и успешна творческа година. „Ние продължаваме да сме с вас в трудности и успехи“,  подчерта той и даде за пример  новата модерна спортна площадка, изградена от Община Пловдив.

В Частната езикова гимназия „Стоян Сариев“ с Частно основно училище „Бъдеще“  и директор  Светла Тошкова  вълнението на бъдещите първокласници  се открояваше на общия фон на тържеството.  Родители и деца бяха пожсрещани с усмивка от управителя Георги Сариев, който управлява учебния комплекс много години. След вдигане на националния трибагреник и химна на Република България районният кмет Николай Чунчуков  поздрави всички и им пожела  да  утвърждават авторитета на учебното заведение. Стефка Симеонова-главен експерт „Образование и култура“ в районното кметство в унисон със светлия християнски празник пожела  учениците да имат вяра в себе си, надежда за родителите им в успехите на децата  си и много любов у учителите

В Средно училище „Найден Геров“ кметът на район „Източен“ Николай Чунчуков призова учениците да залягат здраво над учението, а  на техните родители -  да се стремят децата им да завършат училище, за да имат по-големи шансове за реализация. Директорът на училището Емил Начев прочете поздравителни адреси от Савина Петкова- председател на ОбС Пловдив и инж. Иван  Тотев - кмет на община Пловдив. С много емоционално тържество и празнична пита всички ученици тържествено прекрачиха училищния праг.