Шепата лумпени, които вчера блокираха столичния бул. "Цар Освободител" под формата на "национален и световен протест", на който основен оратор беше вечният протестиращ Йоло Денев, сред знамената се вееше и руският флаг, а сред пенсионерите имаше и хора с фланелки, на които пише "Русия", отново се канят да задръстят центъра на София навръх празника на града и първия учебен ден.

Въпреки че крещяха срещу правителството, мафията и настояваха за оставки пред празната сграда на парламента, а една от тях истерично искаше да ѝ изведат оттам бившия здравен министър от предишния кабинет на Бойко Борисов - Петър Москов, основни техни врагове се оказаха представителите на медиите, а първият нападнат екип, спасен от побой единствено благодарение на полицията, бе на ПИК. 

Вчера пред Народното събрание се скупчиха около 500 - 600 души, които опънаха транспаранти за състоянието на футбола, цените на тока, парното и водата, срещу концесиите и "изедниците", които ги притежават. Въпреки твърденията, че на протеста ще се съберат българия които живеят в чужбина, там имаше предимно български пенсионери. А опитът за щурм на парламента завърши с полягането на Йоло Денев на стълбището пред централния му вход, откъдето полицаите от кордона го проводиха обратно при протестиращите. Един от добралите се до мегафона пък проплака за времената на Тодор Живков, когато хората имали всичко, а сега нямат нищо.

Присъстващите бяха нахъсвани от преживяващия в Лондон издател на в. "Будилник" Емил Русинов, който има криминални регистрации за кражба в Плевен, докато се е намирал в България. Макар протеста на бе обявен от 12.00 до 17.30 часа, а по света пред посолствата - до 22.00 часа, за чужбина изобщо не стана ясно дали е имало такива събития, а у нас Русинов едва успя да удържи малцината пред паметника на Цар Освободител до 15.00, когато повечето се разотидоха, а в 17.00 останаха десетина души, които той призова днес да дойдат с яйца и домати, за да направят шествие до Министерския съвет.

Гледайте на живо ТУК!