Да помогнем на Боян да живее - това е призивът на Госпожа Пелтекова от СУ "Св.Патриарх Евтимий" за първия учебен ден. Боян страда от коварната левкемия. Той е син на преподавателка от учебното заведение. Г-жа Пелтекова призовава парите, с които учениците купуват букети на учителите за първия учебен ден, да отидат за лечението на Боян. Ето още веднъж призивът на г-жа Пелтекова, съобщава trafficnews.bg.

Скъпи ученици, уважаеми родители! Госпожа Пелтекова моли своите ученици, а и всички, които искат да направят едно добро дело, на 17.09.2018 година да подарят на класния си ръководител по случай началото на учебната година виртуален букет, т.е .- снимка на цветята, които биха искали да дадат в знак на уважение към учителя.

Сумата, равностойна на цената на избрания от Вас букет, моля да дарим на наша колежка и Ваша учителка, която трябва да плати за лечението на своя, сполетян от коварна болест, син в германска клиника. Сумата е голяма и сама няма да успее да я осигури.

Така че призовавам ви: нека помогнем!

Нека съберем предвидените за цветя средства и ги дарим за спасяването на човешки живот!

Междувременно в инициативата за Боян се включват и още две училища - ОУ „Яне Сандански” и СУ “Проф. Асен Златаров”- Първомай.

Лиляната с призив към учениците заради син на преподавател от училищетоУчениците са призовани да дарят парите за цветята, вместо да носят букети на преподавателите