Ботев приема Левски в дербито от 6-ия кръг на Елитната юношеска група до 19 години. Двата тима се изправят един срещу друг в неделния ден от 17:00ч. на базата в „Коматево“, а срещата ще можете да наблюдавате НА ЖИВО само в GlasTV.

След изиграването на първите пет кръга от шампионата и двата отбора не се намират в най-доброто си състояние. „Канарчетата“ са на петата позиция с девет точки, а толкова имат и „сините“, които заради по-лошата си голова позиция са две места надолу в ранглистата. Това, което отличава двата отбора през тази кампания е, че залагат предимно на футболисти, родени през 2001 година. Най-вероятно това ще се случи и в неделното дерби, когато на терена в „Коматево“ ще преобладават 17-годишните играчи на ботевисти и столичани.

Когато говорим за сблъсъци на ниво набор 2001 между Ботев и Левски, превъзходството на „канарчетата“ е осезаемо. И то не се изразява в няколко победи, а в години наред тотално превъзходство на момчетата на Стефан Стоянов. Нещо повече – златният набор на „жълто-черната“ школа завоюва две от отличията си именно с успехи във финала над Левски. Като добавим, че през изминалата кампания двата тима спориха и за титлата в U17, спечелена от „канарчетата“, предимството на пловдивския тим изглежда все по-сериозно.

И все пак – винаги сблъсъците между Ботев и Левски крият в себе си интрига, драма, напрежение и битка за победа до последната секунда. Не се и съмнявайте – така ще бъде и в неделния следобед.

* Коментарите под тази статия не изразяват мнение и позиции на собтвениците на медията, както и на нейните автори. PlovdivDerby.com не носи отговорност за съдържанието на читателските коментари. Молим да се въздържате от обидни квалификации, заплахи, расова нетърпимост и т.н.