В Павликени е ден на траур заради футболистите, които загинаха в катастрофа в четвъртък. Тежкият инцидент стана на пътя Плевен – Русе, в района на село Горна Студена.

Мъжете, които са от отбора в Павликени, се прибирали от футболен мач. На знак „Стоп“ шофьорът на автомобила не спрял и пресякъл пътя на ТИР. След тежкия удар колата била смачкана до неузнаваемост и се наложило екипи на пожарната да режат ламарините, за да извадят жертвите. 

Жертвите са Димитър Кушев, Генчо Стефанов, Георги Вълчев и Ивелин Ивов. Отивали на мач от аматьорската футболна лига между Павликени и Козловец.

"Всяко едно от момчетата е имало месторабота. Футболът е бил извън трудовите им задължения", заяви кметът на Павликени инж. Емануил Манолов. Той добави, че ще изчакат резултатите от разследването, но човекът, който може най-добре да обясни какво е станало, е шофьорът на камиона.

"Това кръстовище е известно като кръстовище на смъртта. Там често стават катастрофи", каза Монолов. Той изрази съмнение, че шофьорът на тежкия камион ще каже истината точно как е станал инцидента.

Най-младият от футболистите - Ивелин Ивов, е шофирал автомобила. Той е бил част от отбора от 2 месеца.  "Случилото се е тежко за целия град, не само лично за мен като треньор. Благодарен съм, че всички са съпричастни", каза треньорът на отбора Димитър Тодоров.

Той изрази надежда, че БФС ще направи жест и на мачовете от Първа и Втора лига ще има минута мълчание в памет на загиналите футболисти на Павликени