15-годишната Маша (името е променено), ученичка от осми клас в едно от училищата в Рославл, Смоленска област в Русия, "поръчала" изнасилването на приятелката си - 14-годишната Катя (името също е променено).

Според информацията от полицейските органи, Екатерина много ценяла приятелките си, както и Мария, защото животът на ученичката не може да се нарече лесен и прекрасен. Още в най-ранна възраст тя погребва майка си, а след смъртта на съпруга си бащата започнал да пие и момичето постепенно се потопило в собствения си свят. Преди няколко години тя попаднала в инцидент, била пометена на пешеходна пътека. След това тя останала инвалид.

Историята с изнасилването започва с това, че осмокласничката Маша ревнувала приятеля си заради Катя. Катя отричала всякаква интимност, но това не убедило приятелката й. Тогава Маша се обърнала с молба към приятелите си - 13-годишния Гриша и 15-годишните Саша и Ваня (имената на тримата са променени) да проучат случая.

Тийнейджърите в известен смисъл били щастливи: Родителите на Гриша заминали и апартаментът бил напълно на негово разположение. Момичето влязло в дома и в продължение на два дни момчетата издевателствали над нея: заключвали я в банята, връзвали я за стол и я принуждавали да пие урина, изнасилвали я, пъхали в нея гребени и други предмети. Маша, която била решила да даде урок на приятелката си, снимала всичко това на камерата и я заплашила, че ако някой научи за всичко това, видеото ще се появи в интернет.

Изнасиленото "по поръчка" момиче разказало тези ужасни неща по-късно на своя психолог. Тя тъкмо преминавала планираното изследване след инцидента на пътя. Случаят е достигнал до следователите и всички трима са задържани, но след това тринадесетгодишният Гриша е освободен, тъй като той не е достигнал възрастта за наказателна отговорност. Другите двама са арестувани, а приятелката-садистка ще бъде съдена като свидетел и сега е под домашен арест.Разследването по делото продължава