Плевнелиев бил направен член. Сам си го призна в телевизионен ефир.

Не, това не е сексуално признание. Сакън, да не си помислите такива работи. Става дума за политика и само за нея. Преди 1989 г. го направили член на БКП. Обаче той като един истински мъж си изхвърлил членството. Ти да видиш! Какъв юнак сме имали за президент... Не бил червена мома.

Това, че е истински мъж, няма съмнение. Те точно тези истински мъже, противници на системата преди 1989 г., се появиха, ама след 10 ноември. Вероятно преди това са се крили, да не разпознаят. 

Тези приказки, както се казва, Плевнелиев да ги разправя на бабите. Ама всъщност и те няма да му повярват. Шанс имат внуците му. Те може и да му повярват.  Народът обаче не се хваща на такива плоски въдици. 

Няма как да те направят член на нещо си, за което не изявил желание. Не на партия, ами дори и на клуб по интереси. Да не говорим за БКП преди 1989 г.

Каква е била цялата процедура за членство в БКП?! Подаваш заявление, явяваш се пред Първичната партийна организация, която те разпитва и гласува. След това заставаш пред Общинския комитет на БКП, който също те изпитва, утвърждава и приема. 

Тази процедура се е спазвала без никакви изключения. Но нашият Плевнениев бил незаменим, може би гений, та затова взели та "го направили". 

Ако дисидентите преди 1989 г. бяха толкова, колкото се изпъчиха след 10 ноември... Ако активните борци преди 1944 г. бяха толкова, колкото се навъдиха след това... Ех, какъв живот щеше да има!