Вторият кръг на Елитните групи до 15 и до 17 г. ще се играе утре. Двата тима, които представят Академията Берое U15 и Берое U 17 посрещат новаците в двете първенства - тимовете на Ботев (Враца). Срещите са от 15 и от 17 ч. на стадион "Локомотив". 
На старта на новата Елитна група Берое U15 завърши 0:0 с Ботев (Пловдив). Ботев (Враца) пък отстъпи като домакин на Лудогорец. Любопитно е, че през лятото и двата тима - и "зелено-белите", и утрешният им съперник подсилиха съставите си точно с играчи от Лудогорец. В Берое привлечени Димитър Иванов и Метин Ферди, в Ботев (Враца) се завърнаха близнаците Йотови. В отбора на Берое няма контузени състезатели и наставникът Радостин Александров ще може да разчита на най-доброто, за да продължи серията на тима от 54 поредни двубоя без поражение в първенствата на всички възрасти, в които отбора е участвал в последните 4 сезона. 
Срещу новак в Елитната група се изправя и Берое U17. На старта момчетата на Атанас Рибарски отстъпиха с 0:1 на Ботев (Пловдив), съперникът им падна с 0:3 от Лудогорец. В състава на "зелено-белите" за този двубой обаче се завръща централният защитник Пламен Пенев, които пропусна срещата с Ботев заради наказание. Бранителят получи червен картон в последния мач от Елитната група до 17 г. миналата година и изгледа Дербито на Тракия от трибуните. Очаква се в състава да се завърнат и Пламен Стоянов и Димитър Спасов, които не взеха участие в двубоя на 28 август заради вирусно заболяване. Аут заради травма е Иван Иванов.