Отборът на Черно море записа победа с 2:1 при домакинството си на Спартак Плевен, в мач от 2-рия кръг на Елитната група до 15 години.

“Моряците” откриха резултата в 5-ата минута на двубоя на стадион “Корабостроител” под Аспаруховия мост. След центриране от корнер и избита топка Марин Петков с удар от границата на наказателното поле прониза стража на гостите за 1:0. В 25-ата Серги Кешкерян се оказа най-съобразителен след меле в наказателното поле и покачи на 2:0. До края на първата част варненци можеха да направят резултата класически, но не успяха да се възползват от добри ситуации пред вратата на Спартак. Първо Николай Златев излезе сам срещу вратаря, но стреля покрай гредата. Симеон Иванов пък отправи удар с глава след центриране от корнер, но вратарят на плевенчани успя да спаси.

След почивката гостите намалиха след шут от 30 метра. Малко след това Симеон Иванов нацели гредата, а Марин Петков овладя майсторски топката на гърди на точката на дузпата, но се забави и бранител я изби в корнер. Ники Златев проби отдясно в края на двубоя, намери Милен Николов, който от 5-6 метра стреля право в ръцете на вратаря.

В следващия кръг Черно море гостува на Черноморец Бургас. Мачът е на 16 септември, неделя от 11 часа.

Съставът на Черно море: Ангел Дочев, Стефан Димов, Делян Илиев, Валентин Вълчев, Мартин Илиев, Николай Златев, Симеон Иванов (65-Дойчин Дочев), Галин Панев 45-Берк Бейхан), Милен Николов (50-Светослав Кателиев), Серги Кешкерян, Марин Петков.

източник: официален сайт на ПФК Черно море