Израелците са известни със своето отношение към храната и необичайната кухня. Те имат много забрани за определени продукти и имат ясни правила за това какво и кога. Но диетолозите от Израел стигат още повече и създават диета, която според тях не само помага за отслабване, но и нормализира всички процеси в организма. По този начин няма да страдате повече от наднорменото тегло и лош метаболизъм.

Диетата е предназначена за дълго време и може да служи като хранителна система. Основата на диетата е правилната комбинация от продукти. Ето основните принципи на израелската диета за здравословно отслабване.

Съвместимост на продуктите

Израелските специалисти по хранене казват, че не трябва да използвате монодиета за отслабване, която не осигурява на тялото всичко, от което то се нуждаете и може да повлияе неблагоприятно на вашето здраве. Експерти смятат, че съвременният човек преяжда, а това води не само до наднорменото тегло, но също така и до появата на болести, свързани със затлъстяването: диабет, камъни в жлъчката и камъни в бъбреците, хипертония, астма.

За да настроите тялото и да отслабнете, е необходимо да се обмисли съвместимостта на продуктите. Например, месо, яйца, сирене може да се консумира със зелени зеленчуци, но не ги използвайте с мляко, нишестени храни, кисело плодове, заквасена сметана, масло и растително масло. Рибата се комбинира само със зелени зеленчуци.

Млякото не се комбинира с нищо. Мазнините са полезни за хранене само със зърнени култури и зелени зеленчуци. Зелените зеленчуци са добри с протеини и нишесте. Не киселинните плодове са по-добре да се ядат отделно, но е нежелателно да се комбинират с житни растения, хляб и протеини.

Скоростта на загуба на тегло не трябва да бъде повече от 5 кг на месец. Твърде бързото отслабване има пагубен ефект върху здравето. На тези принципи израелските специалисти по хранене са разработили проста, но ефективна диета. Ето приблизително меню за деня.

ДИЕТА ЗА ЕДИН ДЕН

След пробуждане на празен стомах: една чаена лъжичка зехтин. Помага за очистването на черния дроб. След 15 минути изяжте чаша кисело мляко. Това нормализира храносмилателната система.

Закуска (30 минути след приемането на киселото мляко): зеленчукова салата, избор от овесена каша или елда, грах, царевица, извара. Зелен чай без захар, можете да добавите канела. След един ден може да вземете и рохко сварено яйце.

Обяд (12: 00-12: 30): 200 г плод.

Обяд (14: 30-15: 00): зеленчукова салата, зеленчукова супа, варено или на пара месо (риба). Черен хляб и печена ябълка.

Следобедна закуска (17: 30-18: 00): 300 г плод.

Вечеря (2 часа преди лягане): чаша кисело мляко или плодова смес. За плодовата смес, смилайте равни количества сушени фурми, кайсии, смокини, сушени сини сливи и орехи. Това е полезно за хора с проблеми с червата.

Когато се препоръчва диета, пийте достатъчно количество течности. Най-добре е чиста вода, но може да я заменяте с мляко, сокове и компоти. Тази диета може да бъде прилагана дълго време без да се навреди на здравето ви.