Ботев Пловдив се отдалечи много сериозно от привличането на Омар Косоко, научи PlovdivDerby.com. Причината е, че от настоящия клуб на нападателя са освободили футболист на позицията, на която се подвизава техничаря, което от своя страна е успокоило Омар и той е на път да остане в клуба.

Първопричината Косоко да поиска да се завърне в България е била именно голямата конкуренция на неговия пост и малкото шансове, които са се очертавали той да получи на играе като титуляр.

След освобождаването на един от конкурентите на Омар обаче той е на път да размисли и да остане в настоящия си клуб. Ако ситуацията не се промени до 00:00 часа довечера българско време, рписвлизането на Косоко ще стане невъзможно, дори и като свободен агент, както Ботев Пловдив иска да го привлече. За да може даден играч да пристигне в Българя със свободен трансфер след 6 септември, той трябва да е бил  свободен агент преди тази дата. Това повеляват футболните правила, което прави шансовете на Косоко да заиграе отново в Ботев почти нулеви.

„Все още не сме разговаряли, кой друг играч ще търсим, ако сделката с Косоко пропадне окончателно“, заяви Николай Киров пред PlovdivDerby.com днес.

* Коментарите под тази статия не изразяват мнение и позиции на собтвениците на медията, както и на нейните автори. PlovdivDerby.com не носи отговорност за съдържанието на читателските коментари. Молим да се въздържате от обидни квалификации, заплахи, расова нетърпимост и т.н.