Протест пред Съдебната палата в Пазарджик събра деца и младежи, които поискаха справедлива присъда за бившия надзирател от местния затвор, който прегази с колата си и уби 16-годишния Станислав Стоянов. 

Протестиращите изразиха възмущението си, затова че шофьорът е пуснат на свобода под парична гаранция от 10 000 лева. Децата скандираха „Затвор за убиеца!“, „Няма да мълчим!“, „Справедливост за Станислав!“ и „Затвор за Доков!“. Младежите се заканиха, че ще протестират, докато 46-годишния рецидивист на пътя Георги Доков не получи доживотна присъда за деянието си и подчертаха, че именно беззаконието прогонва младите хора от страната. 

Към протеста се присъединиха и жители на село Ивайло, преподаватели от Спортното училище, където е учило загиналото момче, майки с малки деца, граждани. 

Припомням, че Станислав загина на пътя между селата Ивайло и Сарая, след като бе блъснат от пияния Доков. Детето, заедно със свои приятели, се прибира с велосипед, когато е блъснато от колата.

Пристигналият полицейски екип установява, че шофьорът, който е надзирател в пазарджишкия затвор, е карал колата си с 1,56 промила алкохол в кръвта. Той е задържан, а после пуснат от ареста с парична гаранция от 10 000 лева. Междувременно Георги Доков е уволнен от работата си в затвора.