Защитникът на "Манчестър Юнайтед" Люк Шоу едва не загубил крака си след ужасяващата контузия през 2015 г. 23-годишният футболист пострада при загубата с 1:2 от ПСВ Айндховен в Шампионската лига, а кракът му бе счупен на две места. Тази седмица той отново получи повиквателна за националния отбор на Англия за двубоите с Испания и Швейцария.

"Ще излъжа, ако кажа, че не съм мислил за прекратяване на кариерата. Получих куп усложнения на онази травма и ми бе наистина трудно. Досега не съм го споделял, но бях близо до това да загубя крака си. Дори и аз не знаех за тази опасност, а докторите ми признаха шест месеца по-късно. Не ми е лесно да говоря за това, но имам два ужасни белега. Важното е, че вече го преодолях и десният ми крак си е както преди", сподели Шоу.

През юни 2014 г. той се превърна в един от най-скъпите тийнейджъри в света, като едва 18-годишен премина от "Саутхемптън" в "Манчестър Юнайтед" за 27 милиона паунда. Бранителят записа едва 17 двубоя в двата сезона след тежката контузия, но от началото на настоящата кампания изигра всяка минута в четирите двубоя на "червените дяволи".