Ботев Пловдив стартира уникален проект за завръщане към традициите и развитие на обществената роля на клуба под тепетата, научи PlovdivDerby.com.

Стартът ще бъде даден на 6 септември, когато в Деня на Съединението и празника на града ще се състои церемония по подписването на специален меморандум между футболния клуб и Историческия музей, Драматичен театър – Пловдив, Пловдивска опера, Дружество на пловдивските художници и НБ „Иван Вазов“. Събитието ще се състои в Регионалния историческия музей, а на него ще присъства директорът му Стефан Шивачев, както и директорите на театъра, операта, библиотеката и председателката на дружеството на пловдивските художници (Нина Найденова, Кръстю Кръстев, Димитър Минев и Снежана Фурнаджиева). Очаква се на подписването на меморандума да са и кметът Иван Тотев и областният управител Здравко Димитров.

„Инициативата е част от осъзнатото желание на клуба и лично на новия собственик Георги Самуилов , спортните успехи и емоцията да вървят ръка за ръка с обществената отговорност и националните, културни и исторически ценности“, заяви изпълнителният директор на канарчетата Иван Йотков пред PlovdivDerby.com.

„Сключването на договори за сътрудничество с тези институции ще обогатят културната връзка между всички „звена“ в клуба и градския обществен живот. Възможността децата в ДЮШ, а и всички останали в клуба, да посещават регламентирано изложби, представления и спектакли ще вкарат „Ботев“ в съвсем друга обществена рамка. Клубът ще подпомага културните институции в Пловдив при нужди от тяхна страна“, разкри още Йотков специално за читателите на PlovdivDerby.com.

Сключването на меморандума е само малка част от проекта, който Ботев Пловдив се готви да осъществи.

 

 

* Коментарите под тази статия не изразяват мнение и позиции на собтвениците на медията, както и на нейните автори. PlovdivDerby.com не носи отговорност за съдържанието на читателските коментари. Молим да се въздържате от обидни квалификации, заплахи, расова нетърпимост и т.н.