Берое 2005 и Берое 2006 си тръгват от силния турнир "Пирин Къп" като шампиони! В последния си мач Берое 2005 спечели срещу Метал (Перник) с 2:0 и зае първото място. На финала пък Берое 2006 се наложи с 1:0 над Пирин!

Децата на Иван Желев стигнаха до успеха след като във финала се наложиха с 1:0 над Пирин (Благоевград). Единственото попадение отбеляза в 17-та минута на срещата Валентин Желязков. Той се разписа след отлична контраатака и пас на Димитър Диклиев. "Труден и полезен мач срещу неприятен противник. Като най-добър отбор на турнира заслужено сме първи. Предстои ни седмица почивка, а след това до края на годината ще се концентрираме върху индивидуалната подготовка на децата", заяви след срещата наставникът на шампионите Иван Желев. Това е първо отличие за Берое 2006 през този сезон. С него тимът продължава силната си серия в предсезонните проверки като до този момент малките таланти имат едно единствено поражение!

Берое 2005 се наложи с 2:0 над Метал (Перник) в последния си мач от турнира и с 4 победи от 4 срещи зае първото място. Попаденията днес бяха дело на Васил Василев и Томислав Донев. Васко се разписа с удар от границата на наказателното поле, докато Томислав Донев отбеляза след като пресира, отне топката на съперник и завърши ефективно самостоятелната си акция. С добри намеси днес се отчете и вратарят Мартин Аргиров. На два пъти той се намеси и предотврати попадение във вратата си. Играчите на Берое създадоха още няколко положения, но не успяха да отбележат. Това е първи трофей за Берое 2005 под ръководството на новия им треньор Дончо Атанасов. В последните си 5 двубоя от подготвителния период Берое 2005 не е допуснал поражение!