Отборът на България до 17 години се наложи с 1:2 над Липщад в контролна среща играна в Германия, преде човек на Glas.bg. Лъвчетата поведоха с 0:1 с гол на Мартин Петков от Левски. В последствие немците изравниха от дузпа. Голът на победата за трикольорите отбеляза Красимир Панчев от Славия. Българите можеха да победят и с по-убедителен резулатат, тъй като имаха приемущетво и повече положения от своя съперник.

8 канарчета взеха участие в двубоя. Като титуляр под рамката на вратата на "лъвовете" започна Милко Баданов, като "жълто-черният" страж бе на терена през всичките 90 минути. Като титуляри стартираха още Станислав Работов, Станислав Шопов и Мартин Русев, но само Русев не бе заменен в течение на мача. Станислав Работов бе заменен в 50-ата минута, а пет минути по-късно терена напусна и Станислав Шопов, като един от най-големите таланти на "жълто-черната" школа бе с капитанската лента на България и се отчете с асистенция. На почивката в игра се появи Венцислав Богданов, а през втората част играха още "канарчетата" Стефан Попов, Георги Трифонов и Иво Казаков.

На 4 септември нашите момчета излизат срещу Вестфален I U17, а на 6 септември - срещу Вестфален II U17.

Групата на България U17 за лагера в Германия: Никола Виденов, Мартин Атанасов, Красимир Панчев, Илиан Василев (всички от Славия), Християн Петров, Емил Ценов (ЦСКА-София), Стефан Стефанов, Ивайло Христов, Мартин Петков, Богдан Костов (Левски), Валентин Цветанов, Петър Георгиев (Лудогорец), Милко Баданов, Станислав Работов, Мартин Русев, Станислав Шопов, Иво Казаков, Венцислав Богданов, Георги Трифонов, Стефан Попов (Ботев Пловдив).

През октомври юношеският национален отбор до 17 г. ще участва в предварителен квалификационен турнир за Евро 2019, който ще се проведе Словения. Там съперници на нашите ще са отборите на Словения, Австрия и Малта.