35-годишният Родриго Алвес, който е известен като Живия Кен е един от хората с най-много пластични операции по себе си. За различните процедури, на които се е подложил, той вече е похарчил една торба пари. Сега Родриго разказва какво се крие зад жаждата му за постоянни трансформации.

Родриго  в момента живее в Лондон. Той е роден в Бразилия. До момента Живият Кен е претърпял 58 операции. Той е променил формата на носа си 10 пъти, направил си е лифтинг, вкарвал е имплантанти в бедрата, ръцете и гръдния кош и дори е премахнал четири от ребрата си. В следствие на това той в момента прилича на популярната пластмасова кукла. 

В детството момчето е имало гърбав нос и изпъкнал корем. Освен това той е страдал от хормонално разстройство - гинекомастия, което причинило гърдите му да нарастват неестествено. До 16-годишна възраст той е имал толкова големи гърди, като на връсничките си. Именно за да се избави от подигравките на съучениците си на 17 години Родриго се подлага на първата операция в живота - за намаляване на гърдите.

"Не обичам да се фокусирам върху миналото, защото ме разстройва. Като дете, се чувствах самотен. Никой не искаше да бъде приятел с мен", споделя той и допълва: След това не можах да спра.

Операция след операция, Родриго става известен именно с тях и накрая се появява на корицата на списания. Той печели пари и отново го влага в нещо, с което да "подобри" себе си.

Родриго посочва, че е страдал много от болка и едва не е умрял след една от операците. След шестата операция на носа, той не може да диша, а лицето му започна да гние - започна некрозата. Живият Кен е откаран в болницата с дупка в носа си и заплаха от гангрена.

Но това не е най-лошото нещо, което се случило с него. Един ден решил да сложи гел в раменете си, за да изглеждат като напомпани мускули.

"Хванах толкова сериозна инфекция, че за около месец не можех да движа ръцете си, а лекарите обмисляха ампутация. Плачех всеки ден. Просто се молех и плаках. Почти стигнах до там, че искаха да ми отрежат ръката", спомня си Родриго.

Алвес след това най-после се обръща към психолога. И преди пет години звездата е бил диагностициран с дисморфофобия - психично разстройство, при което човек се фокусира върху незначителни дефекти или особености на тялото си, страх от собствената грозота. Въпреки това Родриго се кани все още да продължи да променя тялото си и дори да посрещне старостта в женското тяло.

"Ще направя това, което направи Кейтлин Дженър, когато навърши 50 години. Предпочитам да съм секси бабка", обяснява избора си Родриго.