Министерството на здравеопазването публикува на страницата си в интернет информация за пострадалите при тежката катастрофа край Своге.
От общо 21 пострадали, 18 са настанени в четири софийските болници - "Пирогов","Света Анна", "Царица Йоанна'' и ВМА. Ранени при тази катастрофа има и в болницата в Своге. 
Най-тежко пострадалите са откарани в "Пирогов". За пет от шестте човека, настанени там, има опасност за живота.
Шестима от пострадалите са транспортирани в „Света Анна“. Двама са оперирани, а на други двама предстоят операции след стабилизиране на състоянието.

Остава стабилно състоянието на 62-годишната жена, транспортирана във ВМА. В тежко, но стабилизирано състояние е и 30-годишният пациент, също в реанимацията на болницата.

Остава за наблюдение и един от пострадалите, откаран в ИСУЛ, който е с множество охлузвания и рани в областта на тялото и главата и с комоцио 

По последни данни, загиналите при тежкия пътен инцидент са 16. На пътя София-Своге до разклона на село Лесковдол, автобусът, пълен предимно с възрастни хора, излиза от платното и пада в пропаст. Причините за катастрофата все още не са изяснени. 
В информацията на здравното министерство с инициали са посочени имената на пострадалите, тяхната възраст, в кои болници са настанени хората и какво е състоянието им.
Към УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ - са транспортирани 8 пострадали. Един е починал по време на транспорта, а друг - при приема в болницата поради състояние, несъвместимо с живота. 
Състоянието на хоспитализираните пациенти е, както следва:
-      64-годишна жена с инициали С.П. - с тежка гръдна гръдна травма, интубирана, на изкуствена белодробна вентилация.
-      72-годишна жена с инициали М.Г. -  с тежка гръдна травма, тежка фрактура на гръбначен стълб, интубирана, на изкуствена белодробна вентилация.
-      74-годишна жена с инициали К.Т - с тежка гръдна травма, черепно-мозъчна травма, интубирана, на изкуствена белодробна вентилация.
-      60-годишна жена с инициали С.К. - с гръдна травма с фрактури на ребра, фрактура на гръбначен стълб, фрактура на крайници.
-      71-годишна жена с инициали Д.Д - с тежка фрактура на долни крайници и таз.
-       52-годишна жена с инициали С.Г. с черепно-мозъчна и лицево-челюстна травма.
Във УМБАЛ „Света Анна“ - София  са настанени шестима пострадали, от които пет жени и един мъж:
-      66-годишна жена с инициали Л.Ф. - хоспитализирана в Хирургична клиника без опасност за живота. Пациентката е в съзнание.
-      62-годишна жена с инициали З.Х. - на апаратна вентилация, в тежко състояния, след операция.
-      57-годишна жена с инициали В.П - в стабилно състояние без опасност за живота. Пациентката е в съзнание.
-      52-годишна жена с инициали Б.А. - с комоцио, в стабилно състояние без опасност за живота.
-      65-годишна жена с инициали Е. Б. - в стабилно състояние, в съзнание, без опасност за живота.
-      61-годишен мъж с инициали Л.Х. - в съзнание, в стабилно състояние. 
Във   ВМА са настанени двама пострадали:
-      62-годишна жена с инициали С.М. - в стабилно състояние, с множество контузии, без фрактури. Пациентката е контактна.
-      30-годишен мъж с инициали С.В. - в тежко, но стабилно състояние с черепно-мозъчна травма, гръдна и шийна травма, фрактура на рамо и на лумбални прешлени Пациентът е контактен и е настанен в реанимация. 
УМБАЛ „Царица Йоанна - ИСУЛ“ полага грижи за  един пострадал :
-      59-годишен мъж с инициали Г.Г -  с множество охлузвания и рани в областта на тялото и главата, с комоцио. Пациентът е в съзнание и остава в лечебното заведение за активно наблюдение
Екипите на филиала за спешна помощ в  Своге, заедно с дежурните от МБАЛ Своге, са оказали помощ на десетима пострадали при инцидента пътници. На мястото на катастрофата се е отзовала и линейката на общинската болница в Своге. След обработване всички пациенти са транспортирани до болниците в София.