Берое U15 записа втори успех в серията контролни срещи на лагера в Боровец. Тази вечер тимът, воден от наставника Радостин Александров се наложи с 3:2 над Лудогорец. Попаденията за Берое бяха дело на Пламен Бояджиев, Георги Радев и Михаил Каменов. Успехът на "зелено-белите" можеше и да е по-убедителен, но на три пъти и гредата се оказа верен помощник на вратаря на тима от Разград. 
На почивката двата тима се оттеглиха при 1:1 след като Лудогорец поведе, а Берое успя бързо да върне гола и да изравни. Старозагорци създадоха повече положения, въпреки че съперникът владееше повече топката. 
В първата минута на втората част, Лудогорец отново поведе, Берое обаче успя да изравни, а след това и да излезе напред в резултата. 
До края на мача и двата тима имаха възможност да отбележат, но до промяна в резултата не се стигна. "От гледна точка на желание се представихме отлично, но сме много далеч от оптималната си форма. Много играчи трябва да повишат представянето си и тогава отбора ще изглежда по-добре. Нуждаем се и от ново попълнение. Въпреки това е хубаво да се види, е дори и далеч от оптималното ни ниво, можем да победим отбор като Лудогорец, като дори пропуснахме да направим победата още по-убедителна.
Тепърва ни предстои да покажем пълния си потенциал и тогава съм сигурен, че не само като резултат, а и игрово ще имаме значително по-голямо предимство", заяви след двубоя наставникът на Берое Радостин Александров. Последната контрола на тима в Боровец е в петък, 24 август, съперник е отборът на Левски.