Появи се смразяващ кръвта обрат за смъртта на 13-годишния Явор. Припомняме, че вчера се разбра, че малкото момче е било убито от 21-годишния си брат Димитър, който го прегазил с трактор.

Днес от МВР обявиха, че не Димитър е виновен за смъртта на момченцето. Убиецът е друг от братята на Явор. Това е 38-годишният Мирослав Г.

„Той е прегазил с трактор 13-годишният си брат Явор Г. в романското село Камено поле“, съобщиха от областната дирекция на МВР. 

 Трагичният инцидент е станал 30 минути след полунощ вчера в парк накрай селото. 

От официалния информационен бюлетин на полицията стана ясно, че детето е прегазено от 38-годишния си брат Мирослав, а не както бе съобщено по-рано от 21-годишния Димитър. Оказва се, че във фамилията са общо 5 деца. 

Мирослав е шофирал колесен трактор „Болгар“, въпреки че е неправоспособен. Той е седнал зад волана на машината и след като е употребил алкохол, като пробата показала наличие на 0,72 промила. 

По неясни и до момента причини 13-годишният му брат се озовал под гумите на тежката техника и загинал. 

Очевидец на трагедията веднага повикал линейка, но медицинския екип само установил настъпилата внезапна смърт на 13-годишния Явор. А Мирослав в това време се опитал да заличи следите от гумите в тъмното и дори ги измил от кръвта на собствения си брат. До дървото обаче издайнически още стояли маратонките на убитото момче когато пристигнали разследващите полицаи.

Мирослав веднага е бил задържан в районното управление в Роман. По случая е образувано досъдебно производство.