Ремонтите и на бул. "Марица-юг", и на бул. "Цар Борис Трети Обединител" (заедно с подлеза на ул. "Гладстон"), и около "Понеделник пазара" вървят на пълни обороти. До към края на годината тези ремонти трябва да приключат. Но пловдивчани трябва да въоръжат с още търпение, защото се задава нова порция улични ремонти за 7 млн. лева.

Вече са избрани изпълнителите по голямата поръчка за улични ремонти в шестте района. "Драгиев и Ко" ООД, "Пътинженеринг" ЕООД и "ИСА 2000" ЕООД са избраните фирми, които да изпълнят ремонтните дейности. Подбрани са и улиците, които ще се реновират.

В районите "Централен", "Северен" и "Източен" ще работи фирма "Драгиев и Ко". В тези райони ще се работи по бул. "Васил Априлов", където ще се полага нов асфалт между "Шести септември" и моста на Марица. Ще се влезе в района зад Военна болница, ще се работи и по "Цанко Дюстабанов", "Велоко Търново". Планира се преасфалтиране от Адата към пл. "Шахбазян".

В районите "Южен", "Западен" и "Тракия" пък ще работи фирма "Пътинженеринг". Ще се работи по бул. "Никола Вапцаров" в участъците между "Димитър Талев" и "Македония" и от "Константин Геров" до кв. "Коматево".

В самия кв. "Коматево" също ще има улични ремонти. Те ще се извършват от фирма "ИСА 2000", които са класирани на второ място. Класираната първа обаче "Инфрастроежи" се е отказала, което налага ротацията.

Освен това се работи и по оперативна програма "Региони в растеж".