Областният управител свика поредната оперативка за  пътните проекти, на която присъстваха Дончо Атанасов – член на Управителния съвет на АПИ, Юлиян Инджов - "ИСА – 2000“, директорът на Областно пътно управление – Пловдив – Валентина Бакърджиева, архитекти, проектанти и експерти от общините Родопи и Куклен.

Основното трасе от пътя Пловдив – Асеновград ще бъде завършено в срок, като ще бъдат поставени мантинели в средата, а достъпът до обектите, които са покрай пътя, ще бъде осигурен с  временни входове и изходи, и временна пътна маркировка. Проектът за временна организация на движението ще бъде съгласуван с Пътна полиция – Пловдив.

Подготвя се разрешителното за строеж за кръговото кръстовище на изхода да Пловдив в посока Асеновград, за да започне неговото изграждане. Стана ясно, че по време на сесия на Общинския съвет на Община Родопи, на която е било гласувано предложението за дарение на части от три общински имота на държавата, в лицето на АПИ, за изграждането на кръговото кръстовище, двама от общинските съветници – София Калинова (Обединени земеделци) и Васил Гюрдиев (ФОРОР) са гласували "въздържал се“. Въпреки това, решението е прието с 23 гласа "за“. Обектът трябва да е готов до края на годината.

До края на месец септември се очаква да бъде съгласува проектът и ПУП за локалните платна на пътя Пловдив – Асеновград, за да започнат отчуждителите процедури.

Все още се очаква експертите от Община Пловдив да дарят на АПИ проекта Югоизточен обходен път от Ягодовско шосе до връзката Пловдив - Асеновград, за да започнат процедурите по ПУП. Изграждането на пътната артерия е от изключително важно значение, за да започне и работата по проекта  за рехабилитация на Околовръстен път на Пловдив.