Асоциацията на европейските журналисти -  България настоява за дисциплинарното уволнение на експерта от правителствената пресслужба Любомир Методиев, позволил си да удари край Пловдив кореспондента на вестник Монитор Елена Крумова, докато тя е изпълняваласлужебните си задължения.

Намираме за недостатъчно извинението, поднесено от Методиев чрез профила му в социална мрежа, в което той твърди, че действието е било неволно и микрофонът отхвръкнал от ръката му”. Тази версия противоречи на свидетелствата на множество журналисти от други медии. Колегите на Крумова, присъствали на място, са били толкова възмутени от случилото се, че са се обърнали към министър-председателя. Това едва ли щеше да се случи при неволно деяние. Извинението на Методиев е дошло едваслед забележката, отправена му от премиера, се посочва в декларацията.

АЕЖ-България изразява солидарността си с Крумова и заявява, че служител, който си позволява да удря репортер, категорично няма място в държавната администрация. 

Асоциацията на европейските журналисти - България има сведения, че това не е първият път, когато Методиев си позволява да се държи арогантно с журналисти. През март повреме на срещата ЕС–Турция във Варна, с нас се свързаха представители на немски медии, за да се оплачат от грубо отношение от въпросния чиновник.