Американският президент Доналд Тръмп обяви, че няма да се меси в разследването срещу него за евентуални връзки с Русия и руска намеса в негова ползва в изборите за президент на САЩ през 2016 година. Разследването се води от специалния прокурор Робърт Мълър, припомня БГНЕС.
"Мога да взема участие (бел. ред. - в разследването), мога да направя всичко, да го управлявам ако искам, но реших да стоя далеко", заяви Тръмп. "Имам пълното право да участвам в този случай, но аз реших да не се намесвам", допълни още той.
Бившият адвокат на Тръмп може да отиде на съд заради измама за 20 млн. долара

Федералните власти в Съединените американски щати подозират бившия адвокат на президента на страната Майкъл Коен във финансови машинаци...

Прочети повече
През май миналата година Робърт Мълър, който е бивш директор на ФБР, започна да разследва намесата на Русия в президентските избори в САЩ през 2016 година и предполагаемото споразумение между ръководителят на предизборния щаб на Тръмп и Москва. Тези обвинения бяха многократно отхвърляни - както от Русия, така и от Тръмп и неговия екип.В момента специалният прокурор и адвокатите на американския президент обсъждат условията за евентуално свидетелство на Тръмп по случая, като част от разследването.