Шест контролни срещи ще изиграят тази седмица отборите от Академията на Берое.
Серията започва още утре с двубоя между Берое U15 и Лудогорец. Мачът е втори за тима, воден от Радостин Александров на лагера в Боровец. В първата си среща старозагорци победиха с 5:1 Локомотив (Пловдив). Третият им двубой е в петък, 24 август, когато ще се изправят срещу Левски.
В четвъртък контролна среща ще изиграе Берое 2007. Съперник е отборът на Верея. За децата на наставника Атанас Димитров това ще е проверка номер 5 от началото на подготовката. В първите си 4 мача тимът записа две победи, едно равенство и едно поражение.
В петък два отбора на Берое се изправят срещу Черноморец 1919. Двубоите между Берое 2003 и Черноморец 2003 и Берое 2006 и Черноморец 2006 ще се играят в Бургас.
Серията приключва в събота когато Берое 2005 се изправя срещу Олимпия. Мачът е от 09.00 часа на изкуствения терен над стадион Берое. 
От днес занимания поднови и Берое U17. Момчетата на Атанас Рибарски получиха няколко почивни дни след лагера в Боровец, но вече се готвят за първия си мач от Елитната група следващия вторник срещу Ботев. 
Утре тренировки ще подновят и играчите на Берое U19. В края на седмицата, отборът воден от Слави Жеков ще изиграе своя мач номер 2 у дома от Елитната група. Съперник е отборът на Локомотив (Пловдив).

Берое U19 приема Локомотив (Пловдив) във втория си мач у дома от началото на сезона. Момчетата на Слави Жеков са без поражение след първите два кръга, успехът им срещу Марек пък бе убедителен. По време на подготовката Берое и Локомотив си размениха по една победа, сега предстои двубой номер 3 в последния месец. Второто домакинство на Берое U19 в Елитната група този петък срещу Локомотив (Пловдив) ще бъде излъчено на живо в Интернет. Срещата, която е в петък от 17.30 часа ще може да наблюдавате на https://m.youtube.com/watch?v=GqUijGAKm6c