Окръжен съд – Пловдив потвърди определението на Пловдивския районен съд, с което мярката за неотклонение на Габриела Медарова беше променена от „задържане под стража“ в парична гаранция в размер на 5000 лева.

Припомняме, че Габриела Медарова престоя над два месеца в ареста за извършените от нея престъпления и хулигански прояви, преди да бъде пусната от районния съд на свобода под парична гаранция.  

 

21-годишната танцьорка вече е дадена на съд с четири обвинения. Трите са  за това, че на 15-ти април сутринта, на прибиране от дискотека, пияна и дрогирана помля с джипа на приятеля си 11 паркирани коли, нанасяйки щети за почти 40 хиляди лева. За тази постъпка тя престоя четири денонощия в ареста, а три седмици а след като бе пусната под гаранция, отново в дискотека, на 11-ти май разби носа на случайно срещната девойка в тоалетната. Така Габриела се сдоби с четвърто обвинение за нанасяне на лека телесна повреда. Заради хулиганската постъпка,извършена в нарушение на гаранцията, на 22-ри май танцьорката отново бе вкарана за постоянно в ареста. 

Днес Окръжният съд реши, че районния съд правилно е изменил мярката за неотклонение на Габриела Медарова в парична гаранция, като тя е напълно адекватна на събраните до момента доказателства по делото..

Решението на окръжните магистрати е окончателно.