Почивните дни през лятото са най-подходящото време за отдих и почивка от ритъма на работната седмица. Ако годишният отпуск вече е минал или предстои, но жаждата да се потопите във вода надделява в следващите редове ви представяме някои от по-неизвестните места около Пловдив. Това са обекти от типа „да съчетаем полезното с приятното“ – плаж, за желаещите да направят тен под лъчите на слънцето и минерална вода с всички свои лечебни свойства.

Градски минерален плаж - Хисаря 40 км

 

Градският минерален плаж е разположен сред много зеленина, близо до Парк Орфеев дол и предлага общо 5 басейна с лечебна вода с различна температура. Разполага с голям басейн с олимпийски размери, спортен - охладен до 26° C, детски басейн с пързалка и по един предназначен само за мъже и само за жени. Около басейните са предвидени зелени площи с чадъри и шезлонги, както и снек бар предлагащ храни и напитки на посетителите.

Минерален плаж Извора - Хисаря 40 км

 

Минерален плаж Извора се намира в самия град Хисаря. Състои се от плувен минерален басейн с детска част. Около басейна има чадъри и шезлонги. Има изграден детски кът.

Минерален плаж - Баня 45 км

 

Градски минерален плаж Баня се намира на юг от град Карлово. Разполага с два големи басейна с олимпийски размери, един среден и един детски басейн. Има безплатна водна пързалка на големия басейн и малка водна пързалка на детския басейн.

Минерален плаж Бачето - Стрелча 55 км

Минерален плаж Бачето се намира на около 1 километър извън град Стрелча. Намира се в Средна гора, близо до Панагюрище. Представлява открит комплекс с басейни с минерална вода, считана за лечебна. Именно поради това е известен и под името Златното Банче. Комплексът заема площ от 170 кв.м., а прилежащите земи са около 3 дка. Има голям и малък басейн.

Минерален комплекс Струилица 55 км

СПА Комплекс Струилица се намира в западните Родопи, близо до Девин. Има 25 метров открит минерален басейн с лечебна вода, сауна, парна баня, джакузи, масажи, офроуд, билярд, тенис на маса, СПА процедури. На това място имате и възможност за еко туризъм.

Минерален плаж Костандово - 55 км

Минерален плаж Костандово се намира в с. Костандово, източно от Велинград, в Родопите. Има изграден детски кът за забавление на най-малките. Минералните води са популярни с лечебните си действия, което прави плажа подходящо място за почивка и релакс.

Минерален комплекс Топлата вода - 55 км

Минерален комплекс Топлата вода се намира западно от Пазарджик, в покрайнините на Родопите, в град Белово. Има 3 басейна като единият е с олимпийски размери, вторият е с водна пързалка, а най-малък е детският басейн. Предлагат се чадъри и шезлонги. Има обособен паркинг, както и възможност за хранене.

Минерален комплекс Соленци - 60 км

Комплексът се намира северозападно от Димитровград. Водата е солена, което се дължи на образуване на минерални соли при естествено изпарение. Тя е с температура 35 градуса. Хората я ползват и за пиене при проблеми със стомашно-чревния тракт.

Минерален плаж Каферинова - Велинград - 65 км

Минерален плаж Каферинова се намира във Велинград - СПА столицата на България, разположена в Родопите. Той е един от най-новите и модерни плажове в града. Счита се, че водата му е с доказани лечебни свойства.

Минерален плаж Терма - 65 км

 

Комплекс Терма се намира в квартал Каменица в град Велинград. Той предлага 3 минерални басейна - един голям за възрастни и 2 малки за деца, чадъри и шезлонги, ресторант. Басейните са заобиколени от трева и каменни пътеки. Има подходящи условия за почивка и балнеолечение.

Минерален плаж – село Ягода - 80 км

Минерален плаж в село Ягода се намира югоизточно от град Казанлък. Освен минерален басейн за големи, комплексът предлага и детски басейн с топла минерална вода. Плажът е затревен. Подходящ е за почивка и за балнеолечение.

 

Използвани са снимки и материали от pochivka.bg