Има хора, които полагат грижи за бездомните кучета и често спасяват техните животи. Такъв е и случая с хъскито Макс, но за негово нещастие, след като е бил спасен от добри и състрадателни хора, е попаднал в ръцете на поредния изверг. Ето за какво става въпрос. Искра Василева от Самоков разказва за куче затворено в гараж и изкарвано от "тъмницата" си само за по няколко минути на денонощие:

"Това е една тъжна история, за която може би някои от вас са чували, а други ще чуят сега. Аз чух за нея преди няколко месеца, през зимата. На снимката е един най - обикновен, бетонен гараж в кв. Самоково. По необикновенното е, че това е затвор за едно куче, което живее там на тъмно, студено или вече топло... За единия месец, който бях в Самоков, никой не премести камъните, за да отвори вратата да остави храна и вода. Оказа се , че в полицията знае за случая, има много подадени жалби и дори прокурорско решение, кучето да се освободи... НО то все още е в бетонния гараж. Чудя се дали го чакаме да умре и защо никой не предприема действия по освобождаването и наказването на собственика? Още повече се чудя до къде може да стигне жестокостта и незаинтересоваността на хората - интелигентните същества на планетата?"

Оказа се, че кучето е добре познато на природозащитницте у нас. Преди време те са върнали Макс към живота, а днес разпознаха "грижливия" стопанин, на който са го предали.

"ПОМНИТЕ ЛИ ХЪСКИТО МАКС, КОЕТО РАЛИЦА ЛЕКУВАШЕ В СИНИЯ КРЪСТ!! Е ТОВА КУЧЕ ОТ 1 ГОД Е ЗАТВОРЕНО В ГАРАЖ!! ИЗВЕЖДА СЕ ВЕЧЕР И ПАК ТАМ. ВИЕ ПО ЦЯЛА НОЩ, СТАНАЛ Е МНОГО АГРЕСИВЕН. МНОГО ПЪТИ ПИСАХ ЗА НЕГО, НО НИЩО.. ДОКАТО НЕ ГО ОТРОВЯТ", пише Миглена Методиева в групата "Стоп насилето над животни!"