Старши-треньорът на Локомотив Пловдив най-накрая може да вдигне глава и да се разхожда гордо по коридорите на Лаута. Не, че до този момент му липсваше самочувствие, но някак си думите и анализите на босненеца се „давеха“ в ужасяващата му статистика, от както пое Локо Пд през миналия сезон.

Акрапович извърши чистката веднага с пристигането си на Лаута, но резултатите и промяната определено закъсняха. И когато всички почнаха един по един да се съгласяват с Пламен Крумов, че Бруно е един физкултурник, той взе, че намери ваксата. Двете загуби в началото на сезона, нямаше как да не дадат поводи на критиците на треньора да го разпънат на кръст, а и имаха право.

Но срещу Славия Акрапович явно прозря, че с атакуващ и тотален футбол, няма как да му се получат нещата, поне не към този момент. И след като Локо неспирно атакува срещу белите и вместо да вкарва, получаваше гол след гол на котраатаки, Акрапович смени тактиката. Отиде в Разград, нареди отбора си пред вратата и с голяма доза късмет измъкна 3 точки от шампионите. Последва мач с Верея, който предшестваше Дербито и Акрапович накара своите футболисти да атакуват точно толкова, колкото да спечелят мача и да не допуснат попадение в своята врата.

И така дойде навечерието на Дербито с Ботев и Акрапович, и футболистите му нямаха намерение да разчитат на късмета, а просто бяха решили да затворят постъпите към вратата си! Явно пресметнал, че Ботев не е Лудогорец, Акрапович прецени, че лесно ще неутрализира халфовете и нападателите на канарчетата, и ще затвори постъпите към вратата им. Реши, че ако направи това, няма да има нужда от късмета, който го покри в Разград. И се оказа прав. Футболистите на Николай Киров бяха тотално спрени по всички показатели, а единственият удар към вратата на Луков отправи влезлия без дори да е провел тренировка със съотборниците си Антонио Вутов.

Бирсент Карагерен каза преди мача, че Акрапович ги е научил да чакат своя момент в мачовете. Точно това се случи и ако не беше неадекватното отиграване на Посинкович в края на срещата резултатът може да бъде и доста различен в цифрово отношение. Посинкович обаче свърши своята задача в дефанзивен план, защото футболът не се играе само пред вратата на противника.

Капитанът на Ботев Пловдив Лъчезар Балтанов се разгневи след края на мача, че това не е футбол, че това е само ритане, блъскане и прочие, но няма как да е прав. Всеки има право сам да избира начина си на игра и как да печели срещите си. Някой обвиняваше ли Интер на Мауриньо, или неговия Челси, или неговия Реал Мадрид, в който Пепе играеше като дефанзивен халф срещу Барселона? Апропо Белия от няколко мача също разчита на централен бранител в халфовата си линия, вместо на някой по креативен играч, пък бил и той с по-малък опит. В крайна сметка след 1 месец никой няма да помни, как Локо спечели срещу Лудогорец, а ще се споменава единствено, че черно-белите са единственият тим у нас бил 2 пъти Лудогорец в Разград. Помните ли кога беше първата победа и срещу какви играчи на шампионите? Видяхте ли? Остават само резултатите! Затова, Лъчо, целта оправдава средствата. Защото от вчера вечерта Локо Пд има 1 победа повече от Ботев в съперничеството им в шампионата. И когато потърсиш тази статистика в интеренет никъде няма да пише, нито с малки, нито с големи букви: „Локо много ритаха в последния мач и само рушаха!“

3 поредни победи за Локо Пд без допусна гол. Две от тях постигнати с добра игра в защита и нужната доза късмет (срещу Лудогорец). Катеначото на Акрапа проработи, но сега трябва да се надгради. Босненецът имаше пълен контрол над селекцията, като единствените играчи, които му бяха „натресени“ от собственика бяха Луков и Карагерен. Двамата имат класата и специалистът едва ли може да се разсърди, че те са били привлечени в клуба. Все пак – трябва да има и българи в този балкански проект на босненеца.

Сезонът тепърва започва, а за Локо Пд влизането в първата шестица на първо време е просто ЗАДЪЛЖИТЕЛНО! Пореден нулев сезон никой на Лаута не желае!

Дотук – добре!