Зависим ли е Ботев от Стивън Петков и до каква степен? 3 гола в 4 мача е добър показател за който и да е нападател особено в Първа лига. Такъв е балансът на Стивън Петков до момента за канарчетата. Предвид, че Ботев не разполага с дълга резервна скамейка и не особено опции в атаката липсата на играч като Петков със сигурност влияят, но колко?

След дербито с Локомотив Лъчезар Балтанов посочи, че контузеният в момента нападател е много ценен особено в такива важни мачове. Васил Шопов подкрепи думите на капитана си след срещата с Локомотив и добави: „Стивън липсваше отпред, той е висок човек в такива мачове може да помогне , създава суматоха, имахме няколко центрирания които със сигурност ако той беше на терена щеше да ги отиграе“.

Белия също загатна за проблема в атака без да назовава имена, но е ясно кой бе визиран. Старши треньорът обаче посочи и малкото създадени ситуации, което ни насочва към халфовете на тима. Неделев не бе на обичайното си ниво и отново Стивън има „вина“. Не е тайна за никого за добрата симбиозата между 8-цата на Ботев и играча, който изгледа срещата с Локомотив с патерици и шина на крака.

Това „свикване“ може би изигра лоша шега на Ботев в дербито и ако искат да променят нещо в атака то трябва да започне от там. Диего и Вутов тепърва ще навлизат във форма, възможно е и ново попълнение. И докато Стивън едва ходи това ще са вариантите. Тези ще трябва да спасяват положението – за добро или лошо. Момчето, което миналия сезон ставаше от пейката и вкарваше, сега не може да се надигне – друг трябва да се нагърби.

Автор: Петко Петков