Италианските власти съобщиха имената на 21 от жертвите на рухването на моста в Генуа. Става дума само за италианци и техните семейства вече са информирани за загубата. Жертвите на срутването на моста са общо 38 по последни данни, предаде Франс прес.

В публикувания временен списък има четиричленно семейство от Кампомороне в Лигурия - съпрузи на 44 и 41 години и синът им на 8 години, отивали към ферибота за остров Сардиния на почивка.

В друга кола е имало семейство от Торино – мъж и жена на 49 и 48 години, върнали се току-що от меден месец в Калифорния, и пътуващи с децата на съпругата от първия брак – момиче и момче на 12 и на 16 години.

Сред жертвите има и 48-годишен играч на местния футболен отбор Портуали Волтри, 57-годишен бивш шампион по мотоциклетизъм, 32-годишен анестезиолог от Пиза, пътувал с приятелката си, 43-годишен неаполитански тираджия, който се връщал от доставка във Франция и 58-годишен шеф на транспортна компания от Сицилия.

В списъка има и 49-годишен жител на Пиемонте, трима неаполитанци и един калабриец, съответно на 24, 26 и 29 години и на 57 години, както и четирима жители на Генуа на възраст 33-55 години.

Чили вече каза, че сред жертвите има трима пребиваващи в Италия чилийци, а Франция обяви, че има четирима загинали млади французи, отивали на технофестивал в Италия.