Спасителни екипи продължават издирването на изчезнали хора след срутването на моста в Генуа във вторник, при което загинаха най-малко 38 души, предаде Франс прес, като се позова на италиански медии.

Между 10 и 20 души остават в неизвестност. Става въпрос за хора, за които се подозира, че са били на моста и са спрели да отговарят на обаждания и съобщения след рухването му.

"Търсенето продължава. Ще натрошим на парчета и ще премахнем големите блокове от срутилия се виадукт. Надяваме се да намерим изчезналите", заявиха представители на пожарната служба.

В операцията участват около хиляда души, сред които близо 350 пожарникари.

Днес властите свалиха автомобилите, останали на неразрушената част от моста Моранди. Сред тях е зелен камион, чийто шофьор успял да спре буквално на ръба на зейналата пропаст, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Утре в зала в изложбения център на Генуа ще бъде отслужена тържествена погребална служба за загиналите при срутването на моста, на която ще присъства и италианският премиер Джузепе Конте.

Според медии семействата на 17 от 38-те потвърдени жертви обаче са отказали да присъстват, тъй като са гневни на властите.