Уволнен служител по сигурността в Tesla Inc подаде жалба до Комисията по ценни книжа и фондови борси в САЩ, обвинявайки автомобилния производител в прикриване на престъпна дейност в едно от предприятията си в щата Невада, пише New York Post.
 
В заявлението на юридическата компания Meissner Associates, представляваща интересите на Карл Хансен се посочва, че Tesla е отказала да информира правоохранителните органи за съпричастността на някои служители  на Gigafactory в търговията с наркотици.

Според жалбата става въпрос за „значителни количества кокаин”, трансферирани в интерес на мексикански картел. В жалбата се твърди още, че шефът на компанията Илон Мъск лично е поръчал „подслушване и хакване на компютрите и телефоните на служители на Tesla".

От компанията вече коментираха жалбата, определяйки някои от обвиненията като очевидни лъжи. „Други (обвинения) не са подкрепени с нищо, така че предлагаме да се проведе допълнително разследване, за да се провери информацията, която той е получил от втора ръка от анонимен източник”, заяви представител на Tesla.