Старши-треньорът на Локомотив Пловдив Бруно Акрапович е забранил медийните изяви на всички свои футболисти пред дербито и ограничил изтичането на информация до минимум. Тренировките на черно-белите пък са закрити от началото на тази седмица.

PlovdivDerby.com все пак научи вчера, че Аралица има проблеми и в понеделник и вторник не е тренирал. Вчера смърфовете пък въобще са нямали тренировка, тъй като било църковен празник, разкриха наши източници.

Самия Акрапович по всяка вероятност няма да дава изявления дори пред официалния сайт на клуба пък разкриха от пресслужбата на черно-белите. Със сигурност пресконференция преди Дербито на Лаута нямало да има.

Така единствено интервюто пред Гонг на Бирсент Карагерен ще остане едничката изява от отбора на черно-белите преди пловдивското дерби. Карагерен бил длъжен д говори пред Гонг, тъй като сайтът  част от Диема, които пък държат правата за излъчването на мачовете и неявяване на заявено интервю може да доведе до санкции за клуба.

PlovdivDerby.com научи от 2 независими един от друг източника, че Анте Аралица със сигурност отпада от сметките на Акрапович за мача с Ботев. Днес хърватинът е тренирал индивидуално като е въртял обиколки, включил се е за малко в заниманията със своите съотборници, но се е оказало, че не е възстановен от болките в глезена, които го тормозят.