Лидерът на АБВ Румен Петкова поиска оставката на шефката на Агенцията по вписванията след срива на Търговския регистър. Това стана по време на пресконференция на партията.

"От една страна се казва, че няма злонамереност при срива на Търговския регистър, от друга страна министърът на правосъдието сезира ДАНС и компетентните органи. Защо, след като няма злонамереност. Нещо не се връзва", коментира Румен Петков по повод срива на Търговския регистър.

"Женицата, ръководител на Агенцията по вписванията, трябваше да си е отишла. Двете минимални стъпки са да се сменят фирмата, която поддържа регистъра, и шефката на агенцията", отсече Петков.

Ние питаме днес има ли заболяване чума по древните преживни животни на територията на България и най-вече в област Ямбол? Нека отговорните отговори да обяснят дали има, или няма", призоваха от АБВ по време на пресконференцията. По думите на представителите на партията резултатите от изследвания не са достатъчно основателни, за да се твърди, че има чума.

"Първите изследвания излязоха много бързо, а от вторите проби няма резултати повече от месец. Защо", попитаха от партията.