Една читателка реши да излъже в коментарната част на ivo.bg с типичния за русофилите плам. Благодари на руското правителство за райското кътче на Камчия, което се било съхранило благодарение тъкмо на руското правителство. Коментарът й може да бъде видян в цялата му лъжливост в коментарната част на блога.

  Не правителството на Русия, а мафиотският кмет на Москва Лужков корумпира всички по веригата – от правителството на България, през местната и съдебната власт, за да промени статута на резервата rда бъдат излети там огромни количества бетон. Само пътеката покрай комплекса през някога девствената гора е погълнала бетон, с който можеte да се поправи напълно инфраструктурата на околните села, например на село Близнаци.

Две седмици след откриването на комплекса в присъствието на премиера Бойко Борисов на 9 септември 2009 г., московския кмет Юрий Лужков беше брутално отстранен от поста си от президента Медведев и премиера Путин. Изритаха го типично по руски: в нарушение на собствената конституция му прекратиха избираемия мандат с аргумента, че е криминално проявен.

Но делото му в България не само не беше преразгледано, а продължава да обраства с нови гигантомански апендикси.Там строяха и в разгара на курортния сезон, изливайки бетон с бетоновози на самата крайбрежна ивица, газейки демонстративно закона, забраняващ да се строи по това време на годината. Но какво значи това за руската мафия, поверила на др. Станка Шопова, назначена да надзирава интересите й! ( на снимката като шеф на комсомола, издигната лично на поста от Тодор Живков)

 

 

 

 

 

Руската част от комплекса е все по-пустеещ  бетониран рай за руснаци, каквито все по-малко се виждат. Огромният покрит стадион, съответните по размери ледена пързалка, лекоатлетическа писта, многобройни игрища и отделни хасиенди ( уж комплексът беше построен за московски деца, да си почиват…) стоят неизползвани през по-голямата част на годината, включително и през лятото.

Провали се и идеята на руснаците да се направят на американци с техен колеж край Камчия по подобие на американския край София. Българите, които се излъгаха да си платят таксата за целогодишно обучение на децата си от повече от 10 000 лева в този руски “колеж” тихомълком започнаха да си ги изтеглят.

В комплекса вече пускат и дори приканват българите да резервират места за почивка. Иначе си стоят надписите с предупреждение към “външни лица” да не влизат. Нацвъкани са навсякъде по километричната ( наистина, много километрична)  ограда . 

Закъсали са го с руските групи и това се вижда от всеки, който всяка година посещава района. А само преди няколко години нахално отказваха на българи резервация в хотелите наоколо, изкупени пак от руснаци…

В резултат на руската господарска инвазия и сговора с местните власти, които вдигнаха цените за наемателите на търговски обекти, комплекса “Камчия” се превърна от “Къмпинг Рай” ( както гласи вехтият надпис пред българската част от комплекса), в най-запуснатия български курорт на Черноморието. Някога в него имаше многобройни магазинчета, механи, стотици бунгала и дори няколко дискотеки. Сега е джунгла с разрушени постройки, каквато няма никъде другаде но крайбрежието на България. 

 

 

 

 

Контрастът на туземната българска част с мегаломанщината на руския комплекс е не само поразителен, но и унизителен ( за хора, които са все пак повече българи, отколкото чуждопоклонници на тяхната си матушка).

 

 

 

 

Колониалните ни владетели си отхапаха къс от български райски резерват. Днес тяхната инвестиция на стойност 300 милиона евро пустее като зарязан паметник на краткия петродоларен бум в Русия. 

Руснаците изкупиха де що имаше прилични постройки, но сега и те кънтят на кухо сред унищожения комплекс. Само посадените от редки дървета продължават да се развиват, а върху тях ( например пред хотел “Лонгоз”) презрително са написали единствено на руски език названията на вносните видове. Нищо останало не вирее – туризмът мъждука с жалки сергии и няколко примитивни кръчмички покрай реката.

От времето на наглото им “величие” на самия бряг са останали надписите на руски, но вече я няма забраната за Българи да се къпят на техните душове нито указателната табела, че тук е място сама за руски групи. И на продавачките им махнаха надписите от гърдите “продавщица” ( сякаш са имали двойно предназначние и за руснаците е било нужно да се уточнява).

Ето актуални снимки от този сезон от плажа, известен като “руски”.

 

 

 

 

 

 

А ето и премахнатата вече табела, но която през 2003 г. се декларираше, че плажът е само за руснаци.

 

 

 

 

 

 

Новият “принос” на руските нашественици в района е чисто пропаганден. “Нощните вълци” са си заболи вимпел край паметника на съветските диверсанти, на който българският надпис е порусначен.

Над всичко това, скрит дълбоко в комплекса от външни погледи, стърчи арогантно паметник на маршал Толбухин, предводителя на окупационната червена армия, заробила България за цели 45 години. В София и другаде неговите бюстове бяха основателно премахнати, но на територията, която са си купили корупционно от български предатели, руснаците го реабилитират на пук на заявената вече българската воля. 

Share on Facebook