Григор Димитров започна лошо мача с М. Зверев, но в най-важните моменти успя да се събере и да постигне победа над съперника си с 2:0 сета (7:6 и 7:5).

ПЪРВИ СЕТ
 
Както се случи и на "Мастърс"-а в Торонто, Григор започна с допускане на изключително ранен пробив. Той се опитваше да бъде активен след вкарване на първия си сервис, но направи три грешки от форхенд, които доведоха до подаряване на брейка на съперника му - 0:1. Зверев също сбърка два пъти от тази страна на ракетата, но използва по-добре началното си подаване и с любимата си комбинация сервис-мрежа успя да затвърди пробива и да поведе с 0:2.
Димитров отговори най-после с уинър от форхенд по правата, а и го допълни отлично с три невърнати сервиса, изпратени към бекхенда на германеца за 1:2 за по-малко от една минута игра. Българинът навлезе на около метър пред основната линия, за да посрещне втори сервис на съперника, но безуспешно. Последваха грешка от бекхенд - удар с рамката на ракетата - и още една неточност от форхенд доведоха до 40-0, а впоследствие Григор сбърка и бекхенд-слайс в мрежата за 1:3. Хасковлията отново започна сервис-гейма си с печеливш форхенд, после направи седмата си грешка от тази страна, опитвайки се да смени посоката и да потърси отворения десен ъгъл на Зверев. Ас номер 1 и още един уинър от форхенд му осигуриха аванс от 40-15, преди пак да сбърка плосък бекхенд, но само защото държеше да бъде пределно агресивен и да атакува топката във възходяща линия. Още един форхенд-уинър по диагонала от средата на корта направи резултата 2:3.
 
Подсечените бекхенд-ретури на Григор започнаха да създават проблеми на Зверев, който също не бе лишен от неточности във форхендите си, а това доведе до първия шанс за пробив. Той бе отразен с ас, но втората точка за брейк бе извоювана с много атлетично изпълнен минаващ бекхенд, който провокира аплодисменти на публиката. Димитров стигна и до трети брейк-бол след хубав ретур от полето за равенство, отново на втори сервис и отново направен пред основната линия. За съжаление, чудесно изградена атака на мрежата му позволи да отвори корта и да завърши по обратния диагонал, но Зверев усети посоката и провокира грешка от воле. Надстрелване от бекхенд бе спечелено от българина, който натисна достатъчно с форхенда си, за да си извоюва още един печеливш удар и да стигне до дюс. С втората си двойна грешка германецът пък подари четвърти брейкбол за Димитров, но този път той издържа на размяната от бекхенд и Григор сбърка слайс, след което смени ракетата си. Хасковлията бе отново прецизен от форхенд и си извоюва пети шанс за пробив, след като разходи противника по ширината на корта, а страхотен ретур провокира грешка от Зверев на мрежата за изравняване - 3:3 след 8-минутна битка в гейма!

 

Григор направи по една грешка от бекхенд и форхенд, но добави и по един уинър от двете страни, като процентът на първи сервис остана достатъчно солиден. Отново обаче чудесно изградена атака бе последвана от нелепа грешка от форхенд при празен корт, което доведе нещата до дюс. Стигна се до второ равенство след нов бекхенд във въздуха при сгрешен тайминг, но Димитров пак си натрупа аванс, затруднявайки Зверев с втори сервис. Страхотно бекхенд воле на около метър от мрежата осигури първото водачество на Григор в резултата - 4:3. Зверев се възползва от първия си сервис и спря серията от три гейма на българина за 4:4.

 

Димитров не разчиташе на първия си сервис в първите две точки и те отидоха на сметката на направилия два отлични ретура Зверев, преди да дойде поредният фохенд по обратния диагонал на хасковлията за 15-30. Нов печеливш форхенд, този път от средата на корта, доведе до равенство, а невърнат сервис към полето за предимство осигури обрат. Ас номер 2 пък направи резултата 5:4 в полза на световния номер 5.
 
Ретурите на Григор този път не влизаха толкова успешно, колкото в предишните два гейма, като Зверев с лекота отпусна ръката си при изпълнение на подсечения си сервис, за да изравни отново - 5:5.
 
Дори вторите начални удари в полето за равенство биваха сбъркани от бекхенда на Зверев, а той не успяваше да върне и тези по диагонала от другата страна към форхенда му, което доведе до бърз гейм в актива на Димитров за 6:5. Трети бекхенд "в облаците" и два сбъркани форхенд-ретура от Григор обаче осигуриха аванс от 40-0 на Зверев, като още един невърнат втори сервис доведе сета до тайбрек - 6:6.
 
За съжаление, първата двойна грешка на българина осигури ранен мини-пробив за 30-годишния Миша, но страхотен бекхенд-ретур-уинър възстанови раваенството. Успешно използвано "ястребово око" даде и аванс на Григор, провокирал дълъг форхенд от съперника си, а след това хасковлията поведе с 3-1 чрез невърнат сервис. Нова грешка - този път от бекхенд малко зад основната линия - осигури четвърта поредна точка за Димитров, чиято серия все пак бе спряна, а авансът бе намален до 4-3. Дълбок ретур на Зверев провокира Григор да прати форхенд в мрежата и да си загуби предимството, но след това без разиграване се стигна до 5-4. Забележителни ретур и минаващ форхенд заслужено доближиха българина на само точка от спечелване на сета, макар единият сетбол моментално да бъде нетурализиран. Атрактивен форхенд с отскок по правата донесе успеха на Григор - 7:6(5) след 55 минути игра.
ВТОРИ СЕТ
 
Димитров стигна до 30-30 на посрещане, но после не можа да вкара два ретура и загуби първия гейм. Той обаче отговори подобаващо с два аса и два невърнати сервиса, за да изравни безпроблемно 1:1. Григор пак направи няколко сполучливи ретура и се закачи за подаването на противника, но не стигна до равенство, въпреки че се усещаше, че се задава пробив.
 
Българинът направи ас от втори сервис за 15-15, а после демонстрира вариативност и затрудни съперника си с втори сервис в тялото. Два форхенд-уинъра по диагонала в добавка пък доведоха бързо до ново равенство - 2:2. Григор печелеше размените от бекхенд, когато се стигаше до повече разигравания, но в петия гейм Зверев разчиташе изцяло на първия си сервис и отново не допусна да се стигне до дюс.

 

Рядко срещан сбъркан смач от основната линия на най-добрия ни тенисист го вкара в леки неприятности при 15-30, но добър сервис към полето за предимство веднага поправи случилото се. Грешка от форхенд от основната линия на Зверев направиха 40-30, но спестени усилия с крака при усложнено разиграване доведоха до нова елементарна грешка от форхенд - 40-40. Два добри сервиса все пак помогнаха на Димитров да изравни резултата на 3:3 след 22 минути игра.
 
Две поредни двойни грешка (шеста и седма) на Зверев изведедоха Григор до аванс 15-40, като първият брейк-бол бе отразен с ас. Елементарно сбъркан бекхенд-ретур в мрежата при второ подаване обаче не позволиха на Димитров да се възползва от шанса си, а нова грешка от форхенд подари гейма на германеца - 3:4.

 

Страхотен минаващ удар, още един (16-и) форхенд-уинър и осмият ас на Димитров се погрижиха сервис-геймът да мине бързо - 4:4. Зверев след това направи два от четирите си досега печеливши форхенда, направи ас и добави още едно невърнато подаване за скоростно промъкване напред в резултата - 4:5.
 
Григор сбърка два пъти при своя сервис-гейм, но нямаше особени трудности да удържи и за пореден път да възстанови паритета - 5:5.
 
Хубав слайс-бекхенд по диагонала на Димитров, който му спечели предимство в разиграването, бе опорочен с поредното грешно отсъждане на лайнсмените. Той обаче бе възнаграден с грешка от форхенд на Зверев, а после търпеливо изградена атака на българина завърши с печеливш форхенд по диагонала за 15-40. Поредното разхождане на германеца по корта му коства нова грешка и най-накрая пробивът бе осъществен в най-подходящия момент - 6:5!
Хасковлията направи поредния си демонстративен минаващ удар, този път от бекхенд, с който засрами специалиста на мрежата, но после избърза с форхенд по диагонала на края на едно от най-дългите разигравания в двубоя - 15-30. Грешка от бекхенд на Зверев и невърнат сервис на Григор доведоха до първия мачбол след 1 час и 39 минути от началото на срещата, а форхенд по опразнената права осигуриха успешно начало на защитата на титлата - 7:6(5), 7:5!