Реал и Атлетико излизат в двубоя за Суперкупата на Европа. "Кралете" са действащите първенци на Шампионска лига, а "дюшекчиите" триумфираха в Лига Европа. Здравото дерби ще се проведе в Талин, Естония. Срещата между мадридските колоси е с начален час 22:00.

Треньор на Реал вече е Юлен Лопетеги, който замени напусналия поста легендарен първенец - Зинедин Зидан. Супер звездата Кристиано Роналдо пък премина от "Бернабеу" в Ювентус.

Начело на Атлетико е Диего Симеоне, превръщат се в един от най-емблематичните наставници в момента. Според редица анализатори развоят на мача за Суперкупата може да натежи много при определянето на кавалер на "Златната топка" за годината.

Лука Модрич от "белия балет" - с прекрасни изяви както за Реал, така и за Хърватия, е сред топ фаворитите за изключително престижния приз. Същото важи с не по-малка сила и за Антоан Гризман, който е лидер на Атлетико Мадрид и Франция. Лука обаче не е сред стартовата единадесеторка на "кралете" за дербито тази вечер, най-вероятно халфът ще се появи в игра през второто полувреме.

ТИТУЛЯРИТЕ:

Реал: Навас, Карвахал, Рамос, Варан, Марсело, Каземиро, Кроос, Иско, Бейл, Асенсио, Бензема.

Атлетико: Облак; Хуанфран, Савич, Годин, Ернандес; Саул, Коке, Родри, Льомар; Коща, Гризман