10 000 евро успяха да съберат жителите на Върбен в рамките на седмица заедно с родни гурбетчии, за да платят транспортните разходи по пренасянето на тялото на загиналия в Копенхаген Ердинч Хасанов.

Припомняме, че 38-годишният мъж почина при катастрофа в датската столица.

„Адвокат от Кърджали замина за Дания, където да оправи документите. Много хора помогнаха за парите, дори се събра повече от исканата сума. Това, което остане, ще бъде дарено на детенцето на мъжа. Всеки момент чакаме тялото. От Община Кирково обещаха да пратят специализиран автомобил на летището в София, който да докара тялото”, посочи кметът на кирковското село Хъкмет Юсуф, съобщава "Родопи24".

Ердинч Хасанов загина в Копенхаген при зверска катастрофа миналия вторник, в която пострадаха още трима гурбетчии. Пътният инцидент е станал на кръстовище в южната част на столицата на Дания. Белият „Фолксваген“, в който пътували гурбетчиите, се сблъскал с лек автомобил и от удара се преобърнал на пътното платно. 38-годишният водач е загинал. На мястото на инцидента били изпратени 6 линейки.

Загиналият Ердинч бил разведен, имал детенце.

„Само за седмица толкова жертви! Като дойде август и изтръпвам, толкова много произшествия стават в България. Майката на един от загиналите работници при катастрофата край Първомай е от Върбен. Мъжът, който бе зад волана на „Фолксваген”-а, в който загина жена от Фотиново миналия понеделник, също е от Върбен”, посочи кметът на кирковското село.