Премиерът Бойко Борисов разпореди проверка на случая с фалиралата фирма "Олимпик". Той обясни, че заедно с КФН ще бъде направено необходимото нарушителите да понесат тежки санкции. 

„На тези 200 000 българи ще кажа, когато си застраховат колите, да подбират застрахователя. С усилия, воля, работа и засилен контрол ще направим така виновните да носят тежки санкции“, обясни министър-председателят по повод колапса на застрахователя.

По думите му подобни изпълнители играят на най-ниските обществени поръчки.

„На Комисията за финансов надзор и министър Владислав Горанов съм възложил да направят проверка”, обясни Борисов. Премиерът коментира и срива на Търговския регистър. По думите му това, което се прави, трябва да е надеждно защитено. „Работили сме тези дни много усърдно, извадили сме си изводите“, посочи той.

Борисов заяви, че се прави хранилище, в което всички ще бъдат задължени да качват веднъж седмично информация.

Днес министър-председателят откри ремонтираните 30 километра от пътя Старо Оряхово - Долни Чифлик - Гроздьово - Провадия. Рехабилитацията на отсечката е финансирана от Оперативна програма "Региони в растеж". Проектът е на стойност 18 милиона лева.

При откриването Борисов посочи, че никога не е делил кметовете на партии. На събитието присъстваха и финансовият министър Владислав Горанов, кметовете на общините Провадия, Долни чифлик и Варна, областният управител и др.

По-късно Борисов посети и археологическия обект "Провадия солницата". Премиерът коментира и темата за ремонтите на мостовете. По думите му седем съоръжения са готови, пет се правят в момента, но остават още няколко. „Проверките на пътните мостове и съоръжения сме ги направили отдавна, разпоредих финансиране и незабавно строителство, за да не се чака“, обясни Борисов.

Той обясни, че е трябвало да се притесняваме преди 20 години за състоянието на мостовете, естакадите и акведуктите.

Междувременно регионалният министър Николай Нанков допълни, че планова поддръжка на съоръженията се прави. „Остават още 17 обекта в недобро експлоатационно състояние, които ще бъдат отремонтирани спешно“, обясни той. Досега за ремонти на мостове в тежко състояние са инвестирани над 108 милиона лева.