В интернет циркулира видео, на което се вижда доста странен обект, съдейки по всичко, с военно предназначение. Той е разположен на територията на Китай.
Кадрите са от птичи поглед, вероятно от спътник или дрон. Но да се разбере, каква е целта на мащабното съоръжение със странна конструкция и линии, приличащи на писти за кацане и излитане, е доста трудно. 

Допълнителна интрига внася и фактът, че обектът се намира в безлюната пустиня Гоби. До обекта има постройки и хангари, а също и тайнствени знаци във вида на "осморки". На кадрите се вижда и техника. 

"Никой не може да обясни онова, което бе намерено в пустинята Гоби. Нямаме все още отговори на въпроса, какво е това тайнствено място, с изключение на това, че обектът може да е писта за кацане и излитане на извънземни", се казва в коментар към клипа, качен в YouTube. 

Междувременно потребителите в мрежата предполагат, че загадъчният военен обект се използва за изпитания на някакъв вид дронове или друга безпиолотна техника. Според друга версия, която е и най-популярната, обектът се използва за калибриране на военни спътници.