Искате да отслабнете, но не можете да преборите чувството на глад? Тази диета е точно за вас! Тя е разработена от френския доктор Ален Делабос. 

Специалистът дълго време е работил с пълни хора и въз основа на наблюденията си е разработил необичаен режим, основан на "вътрешния часовник" на човека. Ако следвате стриктно препоръките, можете да отслабнете и в бъдеще да поддържате теглото си стабилно, без да гладувате. Трябва само да приемате определени продукти в точно определено време.

Започваме със сутринта. По това време, а именно от шест до девет часа сутринта, човешкият организъм преработва най-добре мазнините, затова и закуската може да се състои от нискомаслена шунка, краве масло, сирене и хляб. Към нея може да прибавите чай или кафе. Що се отнася до сладките изкушения, в това число мед, захар, сладкото и мармалад - най-добре е да не прибягвате до тях по време на първото си хранене. След бързия приток на въглехидрати,  непременно ще последва понижаване на нивото на кръвната захар и бързо ще почувствате умора.  

По обед организмът най-добре усвоява протеини, затова и идеален вариант за похапване по това време е рибата, агнешкото и пилешкото месо. Порцията се пресмята по следния начин: към ръста си трябва да прибавите 100, например, ако сте висока 170 см., прибавяте 100 и се получава 270 - грамажът на месото, което трябва да изядете. Като гарнитура може да прибавите задушени зеленчуци, ориз, грах, боб, картофи - продукти, които съдържат нишесте. Към обяда не трябва да има десерт!

След 16 часа можете да се поглезите с нещо сладко - да хапнете плодова салата или парче черен шоколад, сушени плодове или ядки.

Вечерта, от 18 до 19 часа, можете да изядете малко парче варено пиле, пуйка или риба. Порцията се изчислява на принципа "ръст минус 40". Така, ако сте висока 170 см., месото в чинията ви трябва да е 130 грама. Към него можете да прибавите задушени зеленчуци. 

Диетата се изпълнява в продължение на седмица, като два пъти може да си позволите и нещо забранено, но в малки количества. /jenata.blitz.bg